T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi

Erasmus+ KA220-SCH projemiz

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar kapsamındaki Erasmus+ KA220-SCH türündeki projemiz 2022 yılında hibe almaya hak kazandı ve 2023 itibarıyla resmi olarak başlatıldı.

10-01-2023








Proje Numarası:[2022-1-TR01-KA220-SCH-000087898]

Proje İsmi:"Reducing Early School Leaving by Increasing  Academic Achievement with Digital Applications in Storytelling Techniques"

Proje İsmi Çevirisi:"Hikâye Anlatma Tekniklerinde Dijital Uygulamalar İle Akademik Başarıyı Arttırarak Erken Okul Terkinin Azaltılması"

Kısa İsmi: DIGITAL STORIES (DİJİTAL HİKAYELER)

PROJE ORTAKLARIMIZ

Proje Koordinatörü: BAFRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE, Samsun Bafra www.bafra.meb.gov

Ortak: EUROPEAN TRAINING AND RESEARCH ASSOCIATION FOR A COOPERATION KEY TO BUSINESS İTALYA, TERRACINA www.eu-track.eu

Ortak: VIRTUAL CAMPUS LDA PORTEKİZ, PORTO www.virtual-campus.eu

Ortak: YILDIZTEKNİK ÜNİVERİTESİ TÜRKİYE, ISTANBUL www.yildiz.edu.tr

Ortak: LJUBLJANA ÜNİVERSİTESİ SLOVENYA,LJUBLJANA http://www.uni-lj.si


PROJEMİZİN AMACI

Projemiz dijital çağda bir öğretim modeli olarak geçmişin deneyim ve birikimlerini eğitimin paydaşları olan öğrencilere dijital öykü oluşturma platformlarında aktarmak amacı ile ortaya çıkmıştır. Eğitim vereceğimiz eğitmenler dijital öykü oluşturma atölyelerinde öğretirken öğrenmeyi, öğrettikleri kuşağın kullandığı dijital dil ve dijital dil ile öykü oluşturmayı, öykünün eğlenceli ve eğitici yönünü bu eğitim sayesinde keşfedecekler. Bu eğitim sayesinde öğrenme güçlüğü yaşama riski taşıyan öğrencilerin okul ortamına karşı olumsuz tutumları ve öğrenmeye karşı dirençleri ortadan kaldırılacaktır.

Projemizin temel amacı, öğrencinin öğrenme güçlüğü çektiği konulardan dolayı olumsuz tutum sergilediği derslere karşı olumlu tutum geliştirmesine yardımcı olarak erken okul terkini önlemektir. Projemizde, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin temel dinamiklerini oluşturan dört beceriyi (dinleme-konuşma-okuma-yazma) geliştirmek için Çoklu Duyusal Öğrenme Modeli ile Dijital Öyküleme Teknikleri Eğitim Modülü oluşturmayı planlıyoruz. Öğrencilerin bu becerilere sahip olmamaları nedeniyle öğrenme güçlüğü yaşamalarına ve derslerden uzaklaşarak okuldan ayrılmalarına neden olan sorunları azaltarak öğrencilerin okula devam etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin bu sorunu azaldığında akademik başarıları artacak ve okula devam oranları artacaktır. Projemizin bir diğer amacı da, öğretmenleri profesyonel olarak desteklemek için yeni bir öğretim modeli ve yaklaşımı geliştirmektir. Proje ürünleri arasında yer alan öğrenme modülleri, öğretmen kılavuzları ve çevrimiçi öğrenme platformu ile öğretmenlerin mesleki donanımları artırılacaktır. Böylece öğrencilere daha iyi ve kaliteli bir eğitim verilerek öğrencilerin akademik başarılarının artması beklenmektedir. Akademik başarısı artan öğrencilerin okula devam oranı da artacaktır. Projemizin bir diğer amacı da dijital içerik, teknoloji ve uygulamaları kullanarak öğrencinin temel yetkinliklerinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Animasyon ve video araçlarının Hikâye Anlatma tekniği ile birleştirilerek oluşturulacak yeni öğrenme modeli ile öğrencilerin temel yetkinliklerinin artması beklenmektedir. Projenin diğer hedeflerinden biri de proje ortağı kurumlar ile paydaş kurumlar arasındaki işbirliğini artırmak, böylece kurumsal kapasiteleri geliştirmek ve uluslararasılaşmayı artırmaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2023 - Güncelleme: 10.01.2023 14:27 - Görüntülenme: 302
  Beğen | 2  kişi beğendi